dnevnik.bgкадър: НАСА, youtubeДва месеца след като започнаха нова глава в историята

...
dnevnik.bgкадър: НАСА, youtubeДва месеца след като започнаха нова глава в историята
Коментари Харесай

Историческо кацане - SpaceX върна астронавтите от първия частен космически полет

dnevnik.bg

кадър: НАСА, youtube

Два месеца след като започнаха нова глава в историята на галактическата промишленост, астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли се върнаха с капсулата Crew Dragon, с която компанията SpaceX реализира първия частен пилотиран полет в космоса.

Бенкен и Хърли се върнаха на Земята, откакто капсулата им кацна едно от планираните за задачата места в Мексиканския залив, към 21:48 ч. българско време.

Успешният завършек на задачата бе и упованията мотив НАСА да разгласи нова епоха в галактическите полети, тъй като той допуска, че тя може да продължи с проектите си да разпорежда целия превоз на хора в земната орбита на частни компании като SpaceX.

Това е значимо, тъй като средствата, които американската галактическа организация няма да заделя за изпращане на апарати да вземем за пример от Международната галактическа станция, ще може да се пренасочат към целите на Съединени американски щати - изпращане на астронавти до Марс и Луната.

Тази седмица излетя и новата задача на Съединени американски щати до Червената планета, Perseverance - робот, който с изключение на за научни проучвания и събиране на проби е значим и като част от подготовката за пилотирана задача.

На височина към 5.5 км се задействаха спирачните парашути на кораба, а след няколко минути - на височина към 2 км, се отвориха и четирите съществени парашута.

Те забавиха Crew Dragon Endevour до скорост за безболезнено приводняване - от 563 до едвам 24 км/ч (при 50 пъти по-голяма от първата скорост, до момента в който апаратът бе в орбита). След сполучливия край Бенкен и Хърли трябваше да прекарат към час в носещата се из Мексиканския залив капсула до идване на екипите, които да ги прегледат и приберат.

 



 

Цялото пътешестване до приводняването продължи 21 часа. Моментът на кацането може да се види малко над половин час след началото на живото предаване в канала на НАСА.

В края на септември следва и първата шестмесечна задача на Dragon - Crew-1 - която ще изпрати на борда на МКС трима астронавти от НАСА и един от японската галактическа организация.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР